Kako vratiti izbrisane videozapise: 8 koraka (sa slikama)

Sadržaj:

Kako vratiti izbrisane videozapise: 8 koraka (sa slikama)
Kako vratiti izbrisane videozapise: 8 koraka (sa slikama)

Video: Kako vratiti izbrisane videozapise: 8 koraka (sa slikama)

Video: Kako vratiti izbrisane videozapise: 8 koraka (sa slikama)
Video: Skrivene Facebook Messenger opcije za koje niste znali! 2024, Svibanj
Anonim

Jeste li slučajno izbrisali važan videozapis? Bojite li se da je zauvijek nestalo? Prije nego što izgubite nadu u dragocjeno sjećanje ili smiješni isječak mačaka, možda ćete ga moći dohvatiti. Uz jedan od niza besplatnih programa i malo sreće, video možete vratiti u svoje vlasništvo u samo nekoliko minuta.

Koraci

Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 1
Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 1

Korak 1. Provjerite video zapis u košari za otpatke ili smeću

Korpa za smeće (smeće na Mac OS X) sadrži datoteke prije nego što se trajno izbrišu, što vam omogućuje vraćanje u slučaju da ste se predomislili ili ste slučajno nešto izbrisali. Da biste vratili videozapis iz korpe za otpatke, otvorite koš za smeće na radnoj površini, desnom tipkom miša kliknite videozapis i odaberite Vrati. Videozapis će se vratiti na izvorno mjesto.

  • Velike datoteke mogu zaobići koš za smeće. U tom slučaju možda će vam trebati softver za oporavak.
  • Ako koristite iPod ili iPhone i trebate vratiti izbrisani videozapis, pogledajte 4. korak.
Oporavak izbrisanih videozapisa 2. korak
Oporavak izbrisanih videozapisa 2. korak

Korak 2. Provjerite pohranu u oblaku

Ako koristite telefon Apple ili Google, postoji velika vjerojatnost da će se vaš videozapis sigurnosno kopirati u vašu osobnu pohranu u oblaku. Ako koristite Googleov uređaj, provjerite svoje Google+ videozapise jer će mnogi noviji uređaji automatski sigurnosno kopirati videozapise na vaš Google+ račun. Ako koristite iPhone ili iPod, provjerite svoju iTunes videoteku. Vaš bi se videozapis mogao sinkronizirati i biti dostupan za prijenos na vaš uređaj.

Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 3
Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 3

Korak 3. Odmah prestanite pristupiti pogonu ili uređaju

Ako ne možete pronaći svoje videozapise na računalu, nemojte spremati ništa novo niti brisati ništa drugo. Ne spremajući ništa novo, uvelike povećavate svoje šanse za oporavak videozapisa. To je zato što kada se datoteka izbriše s vašeg računala, ona je zapravo postavljena tako da bude prebrisana novim podacima. Ako se ne spremaju novi podaci, tada se ti podaci ne prepisuju i obično se mogu vratiti.

Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 4
Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 4

Korak 4. Preuzmite program za oporavak podataka

Pazite da ga ne spremite na pogon s kojeg trebate oporaviti videozapis ili ćete možda prebrisati videozapis koji trebate oporaviti. Da biste bili potpuno sigurni, preuzmite ga na drugo računalo, a zatim ga stavite na pogon za palac. Programi za oporavak mogu pretraživati tvrde diskove, USB pogone, SD kartice, pa čak i iPod i druge prijenosne medijske playere. Neki od popularnijih besplatnih programa uključuju:

  • Recuva
  • FreeUndelete
  • ADRC oporavak podataka
  • Spašavanje podataka (OS X)
  • FileSalvage (OS X)
  • Nabavite prijenosnu verziju programa za oporavak ako je moguće. To će vam omogućiti da pokrenete program s pogona za palac, a da ga ne morate instalirati na pogon s kojeg želite oporaviti videozapis.. Ne nude svi programi za oporavak datoteka prijenosne verzije.
  • Ako pokušavate oporaviti videozapis s prijenosnog uređaja, flash pogona, SD kartice, ne morate brinuti o prijenosnim verzijama ili o tome da ne koristite pogon računala. Jednostavno preuzmite i instalirajte program za oporavak na svoje računalo.
Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 5
Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 5

Korak 5. Uključite uređaj (ako postoji)

Ako pokušavate oporaviti videozapis s fotoaparata ili iPod -a, priključite ga u računalo pomoću USB kabela. Morat ćete prebaciti svoj iPod u DFU način rada kako bi mu softver za oporavak mogao pristupiti. SD kartice trebaju biti umetnute u čitač SD kartica ili adapter kako bi im računalo moglo pristupiti.

Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 6
Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 6

Korak 6. Pokrenite program za oporavak

Svaki je program drugačiji, ali svi slijede isti osnovni postupak. Ako koristite prijenosnu verziju programa za oporavak, često ćete morati navesti gdje bi trebao biti postavljen oporavljeni videozapis. Da biste povećali mogućnost oporavka, oporavljene videozapise trebate postaviti na zasebni pogon od onog s kojeg se oporavljaju.

Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 7
Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 7

Korak 7. Odredite što tražite

Potražite disk, pogon ili uređaj s kojeg je datoteka izbrisana. Većina programa za oporavak pitat će koju vrstu datoteke tražite, pa navedite video format ako je moguće kako biste ubrzali pretraživanje. Također možete odrediti naziv videozapisa ili dobiti popis svih datoteka koje je moguće oporaviti za pregledavanje.

Neki će vam programi omogućiti da izvršite dubinsko skeniranje dok tražite datoteke. To će trajati znatno duže, ali može rezultirati pronalaskom više datoteka

Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 8
Oporavak izbrisanih videozapisa Korak 8

Korak 8. Potražite željeni video zapis

Nakon što je skeniranje dalo rezultate, pregledajte popis da biste vidjeli je li vaš video oporavljen. Različiti programi će imati različite metode za oporavak, ali općenito samo trebate odabrati datoteku i kliknuti gumb Vrati.

  • Ne mogu se svi video zapisi oporaviti 100%. To je zato što su datoteke često pohranjene u više dijelova tvrdog diska, a jedan dio datoteke je možda prepisan.
  • Neki programi vraćaju videozapis na izvorno mjesto, drugi će ga vratiti u mapu za oporavak koju navedete.

Preporučeni: